Haal hier je A- B- en C-diploma!

Zwemles

Dé zwemlesaanbieder in Nijverdal!

Nationaal Zwemdiploma
We zijn trots houder van het Licentie Nationaal Zwemdiploma (zie www.allesoverzwemles.nl):

Kwaliteit voorop!
We wonen in een land waar we samen leven met het water. Bij Het Ravijn – zwem sport zorg – vinden we het daarom belangrijk dat ieder kind veilig en goed leert zwemmen, zodat we niet hoeven te vechten tegen het water. Wij bieden zwemlessen aan om uw kind veilig, vertrouwd en met plezier te laten zwemmen. Zo dragen onze zwemlessen bij aan de zelfredzaamheid en de motorische ontwikkeling van uw kind.

In onze zwemlessen zetten ervaren en bekwame lesgevers zich in om uw kind het plezier en de vaardigheden van zwemmen bij te brengen. Dat doen we met oog voor uw kind en met aandacht voor de veiligheid van uw kind. Ons programma is kort en krachtig en kent duidelijke doelen. Daarover communiceren we graag met u, vooraf en tijdens het traject.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Op dit moment vragen we u als klant mee te doen aan ons Klanttevredenheidsonderzoek ZwemABC2018 via deze link. Alvast bedankt!

Geen wachtlijst
Zodra je kind 5 jaar is, kun je jouw kind bij onze receptie aanmelden voor zwemlessen. Er is, zolang je geen voorkeursdag hebt, geen wachtlijst. Heb je nog een zwempas thuis? Neem deze dan mee, dan hoef je geen paskosten te betalen. Bij inschrijving ontvang je een informatiemap. Hiermee kun jij je en kun je jouw kind voorbereiden op de eerste spetterles.

Al vanaf 4 jaar op zwemles?
Wij geloven er in dat kinderen normaal gesproken rond hun 5e levensjaar zowel motorisch als cognitief ‘rijp’ zijn voor zwemles. Maar we maken uitzonderingen voor kinderen die over een langere periode deel hebben genomen aan Ouder&Kind-zwemmen, want daar werken we al hard aan het ‘watervrij’ maken van uw kind. Kinderen komen in aanmerking voor zwemles vanaf hun 4e levensjaar als ze:

  • …40 lessen hebben meegedaan met Ouder en Kind zwemmen (na het 2e levensjaar);
  • …kunnen drijven op buik;
  • …vanaf de kant in het water kunnen en durven springen;
  • …durven drijven op de rug;
  • …onder water door het gat kunnen zwemmen.

Opgave bij de receptie
Voldoet je kind aan deze voorwaarden en is hij/zij 4 jaar dan kun je hem/haar opgeven bij de receptie. Wanneer er op dat moment plaats is wordt je kind per direct geplaatst in onze zwemles.

Gratis zwemmen
Als u uw kind hebt ingeschreven voor zwemles, kan hij/zij gratis zwemmen tot het behalen van diploma A. U kunt dan samen met uw kind spelenderwijs nog eens extra oefenen tijdens openingstijden voor recreatief zwemmen.

Eerste zwemles
De eerste zwemles noemen we de ‘spetterles’. Uw kind leert in een kleine groep op een speelse manier vrij te bewegen in het water, te drijven en te springen vanaf de waterkant (90 cm waterdiepte). De spetterles duurt 50 minuten. Uw kind zwemt met zwemkleding en t-shirt.

Als uw kind de benodigde vaardigheden beheerst, gaat het door naar het  volgende lesblok. Deze zwemlessen duren ook 50 minuten. De eisen waaraan uw kind moet voldoen, staan vermeld in het informatieboekje, dat u ontvangt van de receptioniste.

Lestijden
De zwemlessen zijn maandag t/m vrijdag tussen 15.00 en 17.30 uur. Bekijk hier de exacte tijden per dag. Met de receptioniste kunt u de dag en het tijdstip van een volgend blok overleggen. Om de groepen niet te groot te laten worden, hanteren wij een maximum aantal kinderen per groep. Het kan dus zijn, dat de groep waarin u uw kind wilt plaatsen op dat moment vol is. De receptioniste kan u hier meer over vertellen.

Extra aandacht
Ieder kind is uniek, maar verdient een gelijke behandeling. En zo starten we ook het zwemlestraject; met oog en zorg voor uw kind. Mocht tijdens het traject blijken dat uw kind om welke reden dan ook niet volledig mee komt in de zwemlessen dan organiseren we extra aandacht voor hem of haar. Dat doen we onder de naam ‘Zwemspetters’, dé manier om in korte tijd weer aan te haken of voor een langere periode de aandacht te krijgen die nodig is.

Vervolg
Als uw kind alle blokken (1 t/m 5) heeft doorlopen, mag het afzwemmen voor diploma A. Daarna kan uw kind zwemlessen volgen voor diploma B om vervolgens het ZwemABC compleet te maken met diploma C. Pas dan zeggen wij: uw kind is zwemveilig én zwemvaardig!

Kosten zwemles (in 2018)

Inschrijving €   6,40
Paskosten €   7,50
Spetterles 50 minuten, kleine groep €   9,40
Zwemles 50 minuten €   9,40
Zwemkaart 5 lessen € 42,65
Diplomazwemmen € 16,35

Het Ravijn – zwem sport zorg – werkt samen met het Jeugdsportfonds Hellendoorn. Kijk hier voor meer informatie als u aanspraak maakt op deze financiële ondersteuning.

Inschrijven
Als uw kind 5 is kunt u hem of haar hier of bij de receptie van Het Ravijn – zwem sport zorg – (voor)aanmelden. Een tip: kom ’s ochtends dan hebben we de meeste tijd en dus aandacht voor u.
we hopen u snel te zien!

Uw bestelling

Sport- en speluitleen huren

Uw bestelling Aantal Prijs
Totaalprijs € 99,95
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×